General

Virus contra om , scor 1-0, individualismul capitalist

Umanitatea a pus stăpânire pe glob. A cucerit-o , a subjugat-o si a extins încet încet formele de viata începând cu cele mari .

Tot ce se vede se vânează și se omoară din interes . Au dispărut mamuții, apoi bizonii , leii , tigrii , urmează hipopotamii , lupii , și asa mai departe către viețuitoare din ce în ce mai mici .

Cucerim tot , nu lăsăm loc altor forme de viată de lângă și cu noi , dar pământul ripostează și trimite la contraatac dușmanul nevăzut . Ca orbii am ajuns … suntem atacați și nu știm de cine și nici nu ne vine a crede că este adevărat.

Am fost bombardați zeci de ani la rând cu o mentalitate individualistă . Descurcă-te , ai o slujbă bine plătită , ia credit , cumpără casă , mașină ,du-te în excursii , trăiește-ți viața . Ține cont numai de tine, invidiază-ți vecinii , cunoscuții , rudele .

Această mentalitate s-a înrădăcinat , colaborarea a dispărut , concurența între oameni și firme este peste tot .

Dar a venit și nota de plată – și azi când medicii și asistentele demisionează ( peste tot în lume , chiar și în USA am văzut cazuri ) ne revoltăm și îi facem trădători , și avem dezbateri aprinse pe această temă . Nu înțelegem de ce nu se sacrifică pentru noi , și ne deranjează că se dau recompense financiare pentru cei care mai lucrează în spitale si luptă cu virusul nostru . Da , este al nostru că noi îl deținem și îl dăm mai departe , fără ajutorul nostru el nu s-ar putea – deplasa – de la un om la altul .

Mai bine am realiza de unde vine și cît de adâncă este această problemă . Zi de de zi și noi facem tot posibilul să o regenerăm . Nu avem compasiune , înțelegere , tolerantă și spirit de colaborare . La nici un nivel , începând de la președinte si terminând cu ultimul om care nu deține mai nimic în afara de propria viață .

Din punctul de vedere al stilului de viață actual această fugă din fața pericolului , a te gândi numai la tine si familia ta este norma general acceptată , și nu sacrificiul pentru binele comun .

Dacă sacrificiul ar fi forma dominantă , politicienii s-ar gândi numai la cum să ajute personal , ar duce mâncare la cei bătrâni si izolați si nu ar sta ascunși în vilele lor așteptând sa treacă furtuna după care sa iasă la atac împotriva celorlalte partide , cei în cauza ar renunța la pensiile speciale enorme , ar fi elogiați și ceilalți oameni care azi muncesc, transportatorii , vânzătorii în magazine si farmacii , polițiștii , soldații , bancherii ar da de la sine amânări la plată, patronii nu ar concedia , bugetarii nu si-ar lua concediu medical sa fugă de la serviciu.

Dar nu îmi e frică că se va întâmpla . Vom merge înainte , sperăm să treacă, facem planuri cum vom chefui după ce putem ieși din case și merge la distracții .

Că ne vom schimba , vom fi mai buni . Vom salva planeta. Va fi un proiect amânat în viitor , vom uita repede acest coșmar . Fiindcă asta ne dorim .

Ne-am îndepărtat de religie, credință, colaborare și democrație reală umanism – toate acestea le-am sacrificat pentru a consuma , a trăi fericit – individual – singuri !!!

Mi-e frică că așa vom și rămâne .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *