Despre mine

Francisc Demeter

Sunt de pregătire inginer, îmi place mult să citesc, să meditez, să descopăr răspunsuri la întrebările ” DE CE “. Pasiunea mea a fost să automatizez procesele umane, descoperind ciclurile repetitive din activităti.

Drumul  s-a dovedit a fi mult mai dificil decât mă asteptam . Dupa un timp  concluzia că omul nu e masină si ce este optimizare pentru  un utilaj este o suprasarcină  pentru  om a devenit de neevitat.  Și atunci s-a cristalizat ideea că gîndirea este totul pentru a obtine performanața în instalațiile si construcțiile de azi .

Dar îmi place mult  și  fotografia  pe  care o practic de la varsta de 14 ani , când am primit cadou un aparat foto cu film ” Smena” Am visat ani la rând un aparat foto ” profi ” măcar un Zenit . Acest vis s-a împlinit la 16 ani cănd am reusit să cumpăr unul . Am fost foarte multumit de el  , de modul in care se putea vedea prin pentaprismă . Puteam face în sfârsit încadrări , puteam micsora  profunzimea de câmp si  pozele mele au început să capete caracter  “profi ” . Am fost foarte mândru de ce obținusem .

Developam singur filmele , în laboratorul improvizat in baie,  noaptea ( ca sa nu deranjez părintii ),  si   developam si pozele .

După aparitia si în România a filmelor color , în anii 90 am trecut la fotografia color . Din păcate aici entuziasmul fată de fotografie a scăzut , nu mai aveam acel impact direct la procesul de developare film si poza .

Primul aparat foto digital l-am cumpărat în anul 1999 , un Sony . Avea nevoie de 3 secunde pentru focalizare si  declanșare . Era o infinitate în termenii actuali . Se putea asemăna cu vremea când se făcea poza de grup prin arderea de magneziu , persoanele fiind nevoite să stea nemiscate  secunde întregi.

După aceea au urmat aparate digitale Nikon , Canon Eos 300D , Nikon  D80 , Canon  70D, 6D  mark I si II , Olympus M10, Panasonic Lx100 , etc . Testări , încercări ,  toate ducând la aceași concluzie repetată de mii de ori dar foarte adevarată , cel mai bun aparat foto este acela pe care îl ai la tine . Am ajuns la acceptarea acestei concluzii dupa 16 ani de căutari  de aparate foto . Toti producătorii vor sa vândă bazat pe specificațiile  pe care le publică.

Pasiunea meditației vine odată cu vârsta , dar în cazul meu a pornit chiar din tinerețe. Îmi plăcea să explorez variantele posibile prin gândire si să încep să actionez numai după căutarea lor . Și în ziua de azi mă stresează cel mai mult situația care nu are  o rezolvare ,  lăsând rezultatul  final  indecis , în aceste cazuri mintea fuge  înainte si  înapoi căutănd  o solutie  în bucla temporală .

Categorii ArticoleGeneralProject Management

Social Media