Project Management

Reduceri de cost sau mai bine nu

Intrebarea la prima vedere pare un nonsens .

Cine poate sa intrebe asa o ineptie . Evident reduceri de cost cu orice pret , doar pt asta sunt angajati managerii . Sa tina sub control cheltuielile .

Directorii sunt platiti pe baza unor indicatori clar definiti si aproape in toate cazurile profitul este pe loc fruntas in ecuatie .

Avand in vedere faptul ca pretul nu se poate marii din cauza concurentei , cea mai simpla metoda este de a reduce cheltuielile .

Unde cum si cind reducem ramine cea mai grea intrebare. Daca reduci unde nu este cazul blochezi domeniul si incurci activitatea si mai mult . astfel devine obligatorie o analiza amanuntita a situatiei .

Nu uitati , firmele sunt niste organisme vii si interventiile sunt ca si operatiile pe cord deschis , necesita experienta si ” pacientul ” trebuie supravegheat .

Inainte de a incepe o reducere de cost care se va transforma inevitabil intr-o ” mini” reorganizare , cereti o parere de la un consultant . S-ar putea să va salveze de niste cheltuieli ulterioare costisitoare .

Optimizarea locala a unei activitati de cele mai multe ori duce la o cheltuiala suplimentara in alta parte , dar care nu este evident ala prima vedere si numai in timp si dupa o analiza indelungata iese la suprafata.

Daca aveti proiecte in derulare si doriti o oferta si o analiza a lucrarii nu ezitati sa ne contactati prin email sau facebook .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *