General

De ce este inutil sa citesti carti de management sau conflictul intern al antreprenorului

Când ati început firma de ce ati facut-o ?

Fiti sincer si răspundeti . Dacă ziceti altceva decât pentru bani si bunăstare , puțeti sa va opriti din a citi mai departe acest articol . Nu este pentru Dvs .

Noi , cei mai multi am făcut firma sa trăim mai bine , sa avem bani sa oferim o șansă mai buna copiilor nostrii, chiar si sa avem ce manca si cu ce plătii cheltuielile . Nu uitati, au fost anii 90 cu o inflație galopanta , nimănui nu ii pasa de angajați .

Noi , antreprenorii , am inceput firma in singurul domeniu pe care eram stapini ,si am progresat , si progresat si progresat .

Oamenii ne urmau , le placea mediul , atmosfera de lucru .

Dupa care am inceput sa simtim nevoia de schimbare , de organizare a firmei . Metode moderne , etc

Toate cărțile care se scriu despre management , vizeaza o dezvoltare a firmelor , o creștere continuă .

Dar noi nu ne dorim asta. Nici nu se poate , mediul nostru , tara , economia , cultura , finanțele nu ne permit decât in cazuri particulare aceasta abordare. Lupta pentru a o obține în schimb se plătește cu frustrări și decepții .

Vrem o consolidare a afacerii , iar aceasta abordare este mult mai grea , totul este personal , dar noi trebuie sa învățam pe pielea noastră ,fiindcă suntem antreprenori de prima generație .Nu s-au scris cărti , nu este nici o abordare cum se conduce o afacere de familie , cum se transfera când fondatorul vrea sa se retragă . Dacă vrei in schimb găsești mii de cârti de management despre cum se conduce o corporație, de parca ar fi milioane de manageri generali ( CEO )

Dacă am avut neșansa să ne lăsăm si copii să plece de lângă noi nici nu avem cui sa predăm afacerea , bună, rea, cum este.

Dar până atunci sa așteptăm câteva controale, sa nu ne plictisim ,că statul are grijă sa pună birocrație pe umerii micilor antreprenori , pentru cazul în care lupta cu concurenta, piața si marile corporații nu ar fi de ajuns .

Daca firma nu are o marime care sa permită o vinzare cum e descrisa foarte bine aici atunci nu prea avem la ce spera .

Trebuie sa selectăm ce citim si dacă este si o cunoastere aplicabila sau nu . recomandarile de incredere sunt singura varianta utila de urmat .

Promit ca voi recomanda doar acele carti care sunt scrise in spiritul acesta .

95 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *