Relația cu antreprenorul

Cum să avem o relație cât mai bună cu antreprenorul?
 

De cele mai multe ori antreprenorul nu te lasă să faci decontări până când el nu a făcut-o la rândul lui. Pâna la un anumit punct se poate întelege situația.

Ce ne facem însâ dacă antreprenorul general începe să amâne emiterea propriei situații de lucrări si ne frânează și pe noi în această privință?

Aici este momentul, când trebuie să intervenim și să explicăm situația din punctul nostru de vedere. Dacă purtăm discuția cu suficient de mult tact și reușim să-l convingem pe antreprenor, că este în interesul comun să decontăm cât de repede putem, avem un câștig de cauză.

De cele mai multe ori reprezentanții antreprenorilor au îndoieli asupra cantităților decontabile de către subantreprenorii lor. În acest caz se vor feri să se arunce pe un teren incert. Dacă participăm împreună la verificarea situațiilor de lucrări se pot schimba multe. Ne putem arăta corectitudinea în completarea situațiilor de lucrări, experiența tehnică, putem propune soluții pentru unele probleme, în general avem șansa la o comunicare directă cu clientul final, sau reprezentantul acestuia.

Momentul decontării

Astfel când vine momentul decontării în loc să ne gândim cu groază la el, mai bine ne concentrăm pe oportunitatea comunicării și insistăm să fim partea activă în proces și nu un element irelevant, sâcâitor, care nu vrea numai bani.

Momentele în care se fac decontările lunare sunt speciale. Ele trebuie tratate cu mult respect de ambele părți. Pentru subantreprenor este o recunoaștere a meritelor și străduinței sale și nu trebuie privit numai din punct de vedere finaciar. Precum la examen, elevul dorește să i se recunoască efortul și meritele, astfel si executantul dorește apreciere.

Cu cât procesul de decontare este mai simplu și fără piedici inutile și agasante, cu atât subantreprenorul va fi mai înțelegător la problemele beneficiarului, și va avea tendința să le rezolve mai rapid și mai eficient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *