Reducerea cheltuielilor

sau mai bine nu?

Întrebarea pare un nonsens la prima vedere.

Cine ar putea să întrebe așa o inepție? Evident, reducerea de cheltuieli cu orice preț, doar pentru asta sunt angajați managerii. Să țină cheltuielile sub control.

Directorii sunt plătiți pe baza unor indicatori clar definiți. Iar aproape în toate cazurile profitul este pe loc fruntaș în ecuație.

Eficientizarea costurilor trebuie să reprezinte o prioritate pentru orice antreprenor care își dorește să aibă o afacere sustenabilă. De la schimbări banale precum reducerea consumului de energie electrică până la externalizarea anumitor servicii, deciziile de reducere a cheltuielilor dintr-o afacere pot avea un efect semnificativ.

Având în vedere faptul că prețul nu se poate mări din cauza concurenței, cea mai simplă metodă este de a reduce cheltuielile.

Reducerea cheltuielilor

Unde, cum și când reducem rămâne cea mai grea întrebare. Dacă reduci unde nu este cazul, blochezi domeniul și încurci activitatea chiar și mai mult. Astfel devine obligatorie o analiză amânunțită a situației.

Nu uitați, firmele sunt niște organisme vii iar intervențiile sunt ca și operațiile pe cord deschis. Necesită experiență, iar “pacientul” trebuie supravegheat.

Înainte de a începe reducerea de cost, care se va transforma inevitabil într-o “mini” reorganizare, cereți o părere de la un consultant. S-ar putea să vă salveze de niște cheltuieli ulterior costisitoare.

Optimizarea locală a unei activități de cele mai multe ori duce la o cheltuială suplimentară în altă parte. Aceasta nu este evidentă la prima vedere. Numai în timp și după o analiză îndelungată iese la suprafață.

Dacă aveți proiecte în derulare și doriți o ofertă și o analiză a lucrării, nu ezitați să ne contactați prin email sau facebook.

One thought on “Reducerea cheltuielilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *