Despre mine

Sunt de pregătire inginer, îmi place mult să citesc, să meditez, Îmi place fotografia și să descopăr răspunsuri la întrebările “DE CE?”. Pasiunea mea a fost să automatizez procesele umane, descoperind ciclurile repetitive din activități.

Din dorința de a avea ședințe foarte scurte și eficiente, am descoperit filosofia de organizare japoneză Lean 5S, Kaizen, și TPS.  Așa a și început călătoria mea în aplicarea acestor metode de lucru în cadrul firmei Elecon.

Drumul s-a dovedit a fi mult mai dificil decât mă așteptam… După un timp, am tras concluzia că omul nu e o mașină. Ce înseamnă optimizare pentru un utilaj, este o suprasarcină pentru om. Atunci s-a cristalizat ideea următoare: gândirea este totul pentru a obține performanața în instalațiile si construcțiile de azi.

FOTOGRAFIA

Îmi place mult și fotografia pe care o practic de la vârsta de 14 ani, când am primit cadou un aparat foto cu film “Smena”. Am visat ani la rând la un aparat foto “profi”… măcar un Zenit. Acest vis s-a împlinit abia la 16 ani, cănd am reușit să îmi cumpăr unul. Am fost foarte mulțumit de el , de modul în care se putea vedea prin pentaprismă. Puteam face în sfârsit încadrări. Puteam micșora profunzimea de câmp și pozele mele au început să capete caracter “profi “. Am fost foarte mândru de ce obținusem. Developam singur filmele în laboratorul improvizat în baie, noaptea, ca să nu îmi deranjez părinții.

După apariția filmelor color și în România, în anii 90 am trecut la fotografia color. Din păcate entuziasmul față de fotografie a scăzut, din moment ce nu mai aveam acel impact direct la procesul de developare a filmelor si pozelor.

Primul aparat foto digital, un Sony, l-am cumpărat în anul 1999. Avea nevoie de 3 secunde pentru focalizare și declanșare. Era o infinitate în termenii actuali. Se putea asemăna cu vremea când se făcea poza de grup prin arderea de magneziu, persoanele fiind nevoite să stea nemiscate secunde întregi.

După aceea au urmat aparate digitale Nikon, Canon Eos 300D, Nikon D80, Canon 70D, 6D Mark I și II, Olympus M10, Panasonic Lx100, etc. Testări, încercări, toate ducând la aceeași concluzie repetată, dar care s-a dovedit a fi foarte adevarată. Cel mai bun aparat foto este acela, pe care îl ai la tine. Am ajuns la acceptarea acestei concluzii după 16 ani de căutari după cele mai bune aparate foto. 

Meditație, mindfulness

Pasiunea meditației vine odată cu vârsta, dar în cazul meu a pornit chiar din tinerețe. Îmi plăcea să explorez variantele posibile prin gândire și să încep să acționez numai după căutarea lor. Și în ziua de azi cel mai mult mă stresează situațiile, care nu au o rezolvare, lăsând rezultatul final indecis, caz, în care mintea fuge înainte și înapoi, căutând o soluție în bucla temporală.